Sedan sommaren 2017 har jag känt ett starkt driv att spela in covers på låtar jag gillar, och den första i raden blev Love Song av Sara Bareilles. En svår låt, skulle det visa sig. Så varför inte fortsätta på samma spår? Nästa cover fick bli Ain’t Nobody av Chaka Khan, en låt jag varit ordentligt betuttad i sedan tidiga tonår, men av någon anledning aldrig spelat live med något band. Så nu var det fanimej dags! Som sagt, inget man svänger ihop på en kvart. Eller som en kompis med ett nervöst skratt uttryckte det ”Tja, om man siktar mot stjärnorna kanske man kommer en liten bit upp”.

Jag ville göra en mindre maskinell version än originalet, som låter så mycket live det kan göra med en låt inspelad av två personer i ett radhus. Och jag ville att kompet skulle låta så där ungdomligt entusiastiskt överarrat med lite för mycket av allt. Typ ”kolla oss, vad supertajta vi är” med attityden man hade när man var 20 och hade årskort på Fasching. Och det blev ju ganska omfattande. När jag går igenom Logic-projektet räknar jag till 66 spår, varav 29 är sång.

Vi som spelar och sjunger:

Karin Ulfhielm: Lead- och körsång

Per Ulfhielm: Produktion, arrangemang, keyboards, gitarr, bas, trumprogrammering, körsång

Pin It on Pinterest

Share This