Love Song är låten som kändes så enkel innan jag började spela in den, men som gav mig en rejäl käftsmäll så fort jag satte mig vid pianot. Du kan läsa om mina vedermödor i studion här. Nu är den alltså inspelad, insjungen, mixad och så färdig den kan bli.

Karin Ulfhielm: Sång

Per Ulfhielm: Piano, gitarr, bas, orgel, trumproduktion

För den instrument- och inspelningsnördige kan jag nämna att produktionen som vanligt är gjord i Logic, med pianoljud från Native Instruments. Detta är också första gången jag använder ett någorlunda portabelt sångbås som kallas Isovox, som är en tämligen klaustrofobisk låda med invärtes ljudisolering. När det är dags att lägga sång placerar man den helt enkelt på ett högtalarstativ, monterar en mikrofon och sticker in huvudet. Och resultatet blir riktigt bra! Övrig utrustning är en Blueberry-mikrofon, en go’ telecaster och en Sterling-bas.

 

Pin It on Pinterest

Share This