Mitt första minne av Songs in the key of life är att Sir Duke var signaturmelodi till Sommarmorgon på TV på sommarloven när jag var liten. Jag kan ha varit ungefär 8-9 år, och hade i ärlighetens namn ingen större koll på vem Stevie Wonder var, men jag gillade verkligen den låten. Och när det ett antal år senare blev dags att spela Stevie-låtar i coverbandsammanhang var ju Songs in the Key of Life en guldgruva. Inte ett svagt spår! Vi brukade spela Sir Duke, I wish, och As i mitt gamla band Wind Up, och Isn’t she lovely spelade Karin och jag på en av våra döttrars dop. Och har jammat i replokalen på de flesta av de andra spåren.

Men är det verkligen Stevie Wonders bästa platta? Tja, jag brukar pendla lite mellan Songs in the key och Innervisions, men tror den här vinner i längden. Båda finns med på min öde ö-lista, vilket inte många andra artister kan ståta med.

Höjdpunkter

If it’s magic (älskar harpspelet), Contusion (Michael Sembellos gitarrspel är lysande), I wish (kommentarer överflödiga).

 

 

Pin It on Pinterest

Share This